Tervetuloa - Welcome

Harrastukset - Hobbies

Terveys - Hyvinvointi

Tiedotteet - Articals

Huumori

Kuvat - Pictures

Linkit - Links
Terveys-Hyvinvointi-Harrastukset
Golf Portugal 2009
Golf Portugal 2008
Golf Spain 2007
Moottoripyörämatka 2006
Harrastukset - Hobbies

Harrastukseni ovat pääsääntöisesti liikunnallisia, mutta toki mukaan mahtuu niin ruuanlaittoa, elokuvia, vapaaehtoistyötä jne. Keskustelen mielelläni aiheisiin liittyvistä asioista samanhenkisten kanssa, joten jos jokin harrastukseni kiinnostaa sinua, niin ota reilusti yhteyttä minuun.

GOLF

Olen jäsenenä Keimola Golfi:ssa Vantaalla. KGV:n 36 reikäinen kenttä sijaitsee Helsinki - Tampere moottoritien varrella, Kivistön kohdalla. Lisää Keimolan golfkentästä sekä seurasta löydät oheisesta linkistä. Keimolan kaksi täysimittaista hyvinkin erilaista kentää tarjoavat haasteita, onnistumisia sekä vaihtelua pelaamiseen. Juuri tämän kentän koko, sijainti ja palvelut aikaansaivat sen, että pelaan useimmiten juuri Keimolassa. Kenttä on kätevästi vain 20 min. ajomatkan päässä Helsingin keskustasta ja siellä on hyvät harjoitusmahdollisuudet ja lähtöaikojakin saa hyvin. Lisäksi vuosittain pidämme ystävieni kanssa erilaisia turnauksia, joissa vierailemme useammalla kentällä viikonlopun aikana eripuolilla Suomea. Kisoilla on tietty teema ja toki pelaamme kunniasta taidolla ja voitto päämääränä EBT-turnauksessa (East Bound Tour) sekä Mestaruuskisassa.

Käymme myös yleensä keväisin pääsiäisen tienoilla pelaamma jossakin lämpimässä. Vuonna 2007 kävimme Espanjan aurinkorannikolla, josta tein oheisen päiväkirjan. Lisäksi olemme vuosina 2008 ja 2009 käyneet Portugalissa Vilamouran ja Lissabonin aluiden golfkeskuksissa, josta olen tehnyt matkakertomukset, jota voit lukea näistä linkeistä (VilamouraAroeira). Lataa tästä itsellesi Golf Slope laskuri (Microsoft Excel-tiedosto)

Golfin säännöt ovat uudistuneet vuodelle 2008 jonkin verran, joten on hyvä tutustua niihin uudestaan. uudistetu säännöt löytyvät R&A:n verkkosivuilta osoitteesta www.randa.org ja sieltä ne voi ladata pdf-tiedostona (englanninkielinen).

Olen myös suorittanut Suomen Golfliiton seuratuomarikurssin, joka auttaa minua ymmärtämään lisää pelaamisesta ja sääntöjen tuomasta mahdollisuudesta parantaa peliäni. Lisäksi se antaa valmiudet toimia seurojen ja yritysten kilpailuissa tuomarina sekä kilpailujen järjestäjänä/johtajana.

VAPAAEHTOISTYÖ

Vapaaehtoistyö kuuluu osana harrastuksiini ja kiinnostuksen aiheisiini. Pyrin osallistumaan erilaisiin toimiin mahdollisuuksien mukaan joko kotimaassa tai ulkomailla. Vuosina 2004-2006 toimin mm. nuorisoleiriohjaajana Barretstown leirillä Irlannissa. Leirillä olevat lapset ovat käyneet läpi vakavan sairauden ja sen hoidon ja siellä heillä on mahdollisuus osallistua lasten ja nuorten jokapäiväsiin  leikkeihin, peleihin ja tapahtumiin saman kokeneiden kanssa. Leirillä on vuosittain myös ryhmä suomalaisia lapsia ja nuoria, joiden koordinointi leirille tapahtuu Sylva:n kautta. Olen pitänyt näistä leireistä päiväkirjaa, jonka olen leirin jälkeen toimittanut kuvien kera myös kaikille suomalaisille osallistujille - nuorille ja ohjaajille.

Vuonna 2007 osallistuin HelsinkiMission Digikummina Eläköön yhteys - kampanjan koulutukseen ja informaatiotilaisuuteen Helsinki Missionin kutsumana 6.2.2007 MTV3:n tiloissa Helsingin Pasilassa. Koulutuksen jälkeen saimme ohjeet ja opasteet vielä sähköisenä, joiden avulla pystyimme suoriutumaan asennustoimeksiannoista. DigiTV projektiin, jossa tehtävänä oli auttaa vanhuksia ja yksinäisiä saamaan digitv kotiin.

KEILAILU

Keilailu on pallopeli, jossa pyrkimyksenä on palloa rataa pitkin vierittämällä kaataa puisia, muovipäällysteisiä keiloja. Suosituin keilailumuoto on amerikkalaisperäinen versio (engl. bowling tai ten-pin), jossa keiloja on kymmenen kappaletta symmetrisessä kolmiossa keilaradan päässä, keilapöydällä.

Me yleensä keilaamme Helsingissä Ruusulankadun hallilla. Hallia isännöi Oy Bowling Ab.

Varusteet

Varusteet meillä on jokaisella omat, mutta toki niitä (kenkiä) voi myös vuokrata hallilta. Keilapallo kuuluu normaalisti vuokraushintaan, joten sitä ei tarvitse olla omasta takaa. Oma pallo tosin on parempi, koska silloin suurin osa heitoista on samanlaisia, pallon tuntee paremmin ja sen käyttäytymistä pystyy paremmin hallitsemaan vaikka rataolosuhteet vaihtuvat. Kengät taasen ovat erikoisesti keilailuun valmistettuja ja niiden toisen kengän pohja on valmistettu siten että sen pohjat ovat vaihdettavissa, jotta kenkä liukuu aina yhtä paljon riippumatta vauhdinottoradan kitkaisuudesta. Toisen kengän pohja on taas valmistettu kumista jotta saavutetaan suurempi kitka vauhdinottoradan ja kengän välillä.

MUU URHEILU JA HARRASTUKSET

  • Moottoripyöräily
  • Pyöräily
  • Kuntosali (SATS)
  • Uinti
  • Kävely
  • Matkustus

 

Tervetuloa - WelcomeHarrastukset - HobbiesTerveys - HyvinvointiTiedotteet - ArticalsHuumoriKuvat - PicturesLinkit - Links
© Ari Hartikainen - 2011