Tervetuloa - Welcome

Harrastukset - Hobbies

Terveys - Hyvinvointi

Tiedotteet - Articals

Huumori

Kuvat - Pictures

Linkit - Links
Terveys-Hyvinvointi-Harrastukset
Golf Portugal 2009
Golf Spain 2007
Moottoripyörämatka 2006
Golf Portugal 2008

Golf päiväkirja 2008 – Vilamoura Portugali

 

 

Matkan suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin syksyllä 2007. Suunnitteluun ja päätöksiin osallistuivat kaikki kynnelle kykenevät golfryhmämme jäsenet. Suunnittelu tuloksena matkakohteeksi valitsimme Portugalin, Algarven alueen ja Vilamouran golfkentät. Tarjous- ja tiedustelukierrosten jälkeen päätimme valita matkamme järjestäjäksi GMV Golfloma Oy:n. Vilamourassa on tarjolla runsaasti erilaisia, mielenkiintoisia ja eritasoisia golfkenttiä, joista jokaiselle osallistujalle ja matkustajalle löytyy oma suosikki. Matkamme ajankohta oli 15.4.2008 – 22.4.2008. Valitsimme matkapaketin ja – palvelun, johon sisältyi etukäteen sovitut, lennot (suorat Finnairin lennot Faroon), kentät, lähtöajat (5 kierrosta Vilamouran kentillä sekä 1 kierros kuuluisalla Vale Do Lobon Royal), majoitukset **** hotelli Ampalius 2hh sekä kaikki kuljetukset. Matkaan mukaan lähtivät Gilbert, Jari, Stefi, Heikki, Petri, Tom ja Ari.

 

1.      Matkapäivä – Menomatka Helsinki – Faro – Vilamoura (15.4.2008 Tiistai)

 

Lentomme oli 7.20 aamulla, joten tiedossa oli aikainen herätys. Lentoaika oli reilut 4,5t, joten matkan aikana ehti hyvin myös spekuloida tulevia kenttiä, pelejä ja varsinkin sääntötulkintoja, joista aina saadaan aikaan mielenkiintoisia keskusteluja ja tulkintoja.

 

Perille Faroon saavuttin aikataulussa, joten suuri kiitos Finnairille. Kentällä vastaanottamassa oli matkanjärjestäjämme henkilökunta Markku Valon johdolla. Meille oli varattu hienot ilmastoidut linja-autot, joilla matka lentokentältä hotellille sujui loistavasti ja matkanaikana saimme alustavaa tietoa viikon ohjelmasta ja Vilamouran yleisistä käytännöistä. Aikaisemmista etelän golfmatkoistamme viisastuneen olimme varanneet nämä lentokenttäkuljetuksetkin etukäteen ja näin vältimme autonvuokrauksen ja kuski ”hässäkät”.

 

Hotelliin saavuttuamme oli infotilaisuus, jossa jossa jo bussimatkan aikana infon lisäksi saimme kattavasti tietoa alueen palveluista ja kentistä, joilla pelaisimme sekä matkanjärjestäjän tarjoamana virvokkeita ;o). Samalla tutustuimme muihin matkalaisiin ja vaihdoimme aikaisempien matkojen kokemuksia.

 

Iltapäivällä kävimme tutustumassa ja kokeilemassa hotellin oman lähipelialueen, jossa saimme tuntumaan hieman greenien puttaus ja pelialustaan. Iltaruokailumme hoidimme Vilamouran satama-alueen ravintolassa miettien tulevia pelistrategioita ja kilpailumuotojemme toimivuutta.

 

2.      Matkapäivä – 1. pelipäivä (16.4.2008 Keskiviikko)

 

Aamuherätyksen ja erittäin runsaan aamiaisbuffetin jälkeen siirryimme pikkubussikuljetuksella ensimmäiselle pelikentälle Vilamouran Pinhaliin. Range- ja lähipeliharjoittelun jälkeen oli vuorossa vuoden 2008 ensimmäinen varsinainen golfkierros 18 reikäisellä kentällä ja näin avata golfkausi 2008.

 

Peliryhmät oli päivän tuomari arponut ja päivänpelimuoto oli Stableford (Pistebogey, täysin tasoituksin). Kierros tarjosi paljon mielenkiintoisia elämyksiä, yllätyksiä ja onnistumisia. Varsin tutuksi kaikille pelaajille tuli Pinja-männyt koostumus ja sen vaikutus golfpallon lennon suuntaan ja nopeuteen, jonka johdosta toisinaan lähestyminen greenille kesti muutaman lyönnin enemmän ;o)

Pelipäivän sää oli erinomainen +25 astetta, pilvipoutaa ja tuulta sopivasti viilentämään kuumia pelaajia.

 

Kierroksen jälkeen klubilla suoritettiin tulosten laskenta ja tarkistukset ja päivän voittaja oli Ari tuloksella 35 pistettä. Lähimmäksi lippua osui Jari ja päivän pisimmän driven löi Heikki. Tulosten julkistamista seurasi tietysti palkitseminen, pelin ja kentän spekuloinnit sekä syvä analyysit.

 

3.      Matkapäivä – 2. pelipäivä (17.4.2008 Torstai)

 

Normaali aamutoimitusten ja aamiaisruokailun jälkeen matka suuntautui Vilamouran Laguna kentälle. Aurinkoinen, mutta tuulinen päivä tarjosi hyvä haasteen pelille ja se useimmilla näkyikin päivän tuloksissa. Lagunan puistomainen kenttä tarjosikin vesiesteineen haasteita yllin kyllin. Lisäksi kentälle oli kenttämestarin toimesta sijoitettu laajoja hiekkaisia alueita ryhmiksi, joita jossakin kutsutaan bunkkereiksi :o)

 

Päivän pelimuotona oli joukkue pistebogey eli joukkueet olivat muodostuneet ensimmäisen pelipäivän tulosten perusteella. Kilpailun voitti joukkue, jonka muodostivat Jari ja Stefi, tuloksella 34 pistettä, toinen oli Gilbertin ja Heikin joukkue 32 pistettä ja kolmas Ari-Petri-Tom joukkue huimaavalla 24 pisteellä. Voittaja joukkueelle tarjottiin klubilla voittojuomat ja asiaan kuuluvat suosionosoitukset.

 

4. Matkapäivä – 3. pelipäivä (18.4.2008 Perjantai)

 

Päivän pelipaikka oli Vilamouran Millenium kenttä ja lähtöaikamme oli aamulla aikainen eli 08:36 paikallista, joten aamutoimet oli suoritettava riittävän ajoissa/aikaisin. Päivän/aamun keli aurinkoa ja tuulta ja aikaisesta ajankohdasta johtuen lämpöä vain +15 astetta. Millenium on hieno sekoitus metsä- ja puistokenttää, joka tarjosi mieleenpainuvia haasteita ja väyliä. Varsinkin ensimmäinen par 3 oli upea kokemus, 176m  ylämäkeen kapeaa väylää, on klubipelaajalle aikamoinen.

 

Kierroksen aikana saimme hieman myös vettä niskaan sateen muodossa, mutta se ei pahemmin haitannut, koska heti kohta alkoi taas aurinko paistaa ja vaateet kuivuivat hetkessä.

 

Päivän pelimuotona oli kaupunkiottelu pistebogey Helsinki vs. Vantaa. Vantaa oli tällä kertaa parempi pistein 27 - 25,75 eli todella niukasti. Spekuloimalla lähes siis tasatulos, mutta helsinkiläiset kohteliaisuudessaan antoivat ulkopaikkakuntalaisten voittaa hyvänmielen kisan.

Palkintona voittajille tarjottiin vapaavalintainen ateria alkuruokineen ja juomineen. Pieniolut tosi ao. paikassa oli 1L pikari ja iso-olut 7L, joten kannatti olla varovainen valinnassaan. Päivän ehkäpä hausin sattuma oli Petrin pelaamana väylä 13, par 3 142m. Tiiauskaljat ja vasta 2. lyönnillä pallo edessä olevaa vesiesteeseen, tulokseksi Petrille merkittiin kunnioitettavat 8.

 

5.      Matkapäivä – 4. pelipäivä (19.4.2008 Lauantai)

 

Jo yöllä saimme hieman esimakua päivän tulevista haasteista, kun useat meistä heräsivät sade/myrskyn ääniin, vettä tuli oikein kunnolla vaakasuoraan ja piiskaava sade iski hotellimme oikein kunnolla.  Vielä matkalla kentälle Vale do Lobo oli yhtenäistä sadetta, mutta vóla, kun meidän lähtöaikamme lähestyi, niin taivas selkeni ja tuli shortsikeli, aurinkoa ja lämpötila nousi hetkessä yli +20 asteen. Oli tosi hyvä fiilis aloittaa kierros ja varsinkin kun kenttämestari oli tehnyt kierroksen aloittavasta ensimmäisestä väylästä 370m par vitosen, jolla jokaisen pitäisi pystyä hyvään tulokseen.

 

Eli pelasimme siis ehkäpä Portugalin kuuluisimmalla kentällä Vale do Lobossa ja sen Royal kentällä. Koko kenttä, klubi ja olosuhteet henkivät yhtä ainoaa asiaa – golfia! Paikka oli täysin tehty golffareiden ehdoilla ja heitä varten. Henkilökuntaa oli riittävästi, puitteet hienot, mutta esim. klubin ravintolan hinnat olivat asialliset (iso olut 4 euroa).

 

Kierros alkoi hyvin ja aurinkoisesti, mutta väylällä 3. iski sitten rankkasadekuuro ja peli sekosi hetkeksi pienimuotoisen ”rättisulkeisten” johdosta kun jouduimme puuhaamaan sadevarusteiden ja suojien kanssa. Muutoin kierros sujui tasaisesti ja koska päivän pelimuoto oli skini, niin jokaiselle väylälle riitti haastetta.

 

Kun saavuimme väylälle 15. aloimme saada jo esimakua tulevasta merenranta kentän ja – väylien haasteita merituulen voimakkaasta puhalluksesta ja suunnasta johtuen. Lyönnit eivät enää kantaneetkaan ja suuntakin oli hieman hakusessa. Väylän 16. avaukset viivästyivät hieman johtuen pakollisesta valokuvaustauosta. Kun sitten pääsimme avaamaan, niin tulli painoi pallomme kauas väylästä sisäkentän puolelle, josta jatkaminen sitten olikin haaste jo sinänsä. Tuloksemme vaihtelivat bogeystä hieman useampaan lyöntiin.

 

Päivän erikoisimman lyönnin tein väylällä 17. Par 4 ylämäkeen. toinen lyönti suuntautui lyöntilinjasta vähän liikaa vasemmalle, mutta onneksi osui tiehen, josta pallo otti valtavan kimmokkeen ja pomppasi suoraan greenille, tuloksen selkeä bogey 3 puntin johdosta.

 

Vale do Lobon oli kaiken kaikkiaan miellyttävä kokemus ja hyväkuntoisen Royal kentän ansiosta suosittelen sitä lämpimästi muillekin Portugaliin matkaaville golffareille.

 

6.      Matkapäivä – 5 pelipäivä (20.4.2008 Sunnuntai)

 

Aamu avautui normaalin aurinkoisena ja päivän pelikenttänä oli Vilamouran The Old Course.

Jossakin kenttää on kuvattu yhdeksi Portugalin arvostetuimmaksi ja parhaaksi kentäksi. Sellainen se olikin kuntonsa ja pelattavuutensa ansiosta. Kentälle saapuessamme oli pientä sadetta, mutta se loppui sitten kun kierroksemme alkoi. Arvostettu, vanha ja mielenkiintoinen kenttä, jossa päivän pelimuotonamme oli paras huonoin bogey tulos.  Eli aika erikoisesta pelistä oli siis kysymys. Joukkueen/parin bogey tuloksista huomioitiin jokaiselta reiältä huonoin bogey-tulos ja lopuksi ne laskettiin yhteen ja siten parhaan huonoimman tuloksen tehnyt pari voitti. Ajoittaisesta sateesta johtuen mm. 4 väylän jälkeen pelimme keskeytettiin toviksi, mutta n. 20 minuutin odottelun jälkeen pääsimme jatkamaan kierroksemme loppuun. Peli itse kullakin kulki kohtuullisesti ja mieleen tuli taas, että sankarilyönnit golfissa on paras jättää tekemättä, jos haluaa tehdä tulosta. Päivän voittaja pari oli Gilbert – Jari tuloksella 18 bogey pistettä.

 

7.      Matkapäivä – 6. ja viimeinen pelipäivä (21.4.2008 Maanantai)

 

Aamulähtö, aurinkoa ja lämpöä riittävästi, viikkokilpailujemme osalta vielä kaikki auki. Päivän pelimuotona oli tosimiesten peli eli raaka lyöntipeli scrats.

 

Pelipaikkana oli toisen kerran ihannoimamme Pinhal, joka yön sateen ja kasteen jälkeen oli hieman kostea, mutta kuivumassa. Oli siis odotettavissa hyviä tuloksia. Rangella käynti ja pienet puttiharjoitukset ja olimme valmiit.  Peliryhmät olivat kaikkien muidenkin kilpailujen tapaan viikon siihenastiset tulokset huomioiden 3 parasta viimeisessä ryhmässä. tosin ennen kierroksen alkua rangella Markku Valo antoi erityisopastusta Tompalle, jonka lyönti oli viikon ajan ollut hieman hakusessa, joten siitä ei ainakaan Tompan peliin ollut huonontavaa vaikutusta.

 

Kierros sujui leppeissä ja tuloksellisesti hyvissä merkeissä ja toi esille sen, että tasaisesti pelaamalla saavuttaa tulosta. Kuten turnauksemme arvolle sopi, niin ratkaisut tapahtuivat vasta viimeisillä reillä. Lopulta päivän kilpailun voitti Heikki tuloksella 90, toinen oli Ari 92 ja kolmas Stefi tuloksella 94.

 

Klubilla sitten voittajat palkittiin asiaan kuuluvasti alkujuomilla ja illaksi päätettiin sitten säästää voitetut ateria palkinnot, jotka nautittiin Vilamouran satama-alueella olevassa italiatyyppisessä ravintolassa.

 

8.      Matkapäivä – Kotiinpaluupäivä (22.4.2008 Tiistai)

 

Aamu aukeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä, joten Vilamouraan jääville oli tulossa hieno pelipäivä ja – olosuhteet.

 

Linja-autot oli järjestetty lentokenttä kuljetukseen ja lähtö hotellilta sujui ongelmitta ja aikataulussa.

 

Kaiken kaikkiaan erinomainen matka ja tähänastisista Etelän pelimatkoistani parhaiten järjestetty ja onnistunut golfloma. Varsinkin kenttäkuljetusten etukäteisjärjestäminen on hyvä sisällyttää pakettiin, sillä kenenkään osallistujista ei tarvinnut ajaa eikä ollut huolta vuokra-autojen parkkipaikasta ja huolehtimisesta.

 

Kiitokset kaikille matkaan osallistuneille sekä GMV Golfloma Oy:lle hyvistä järjestelyistä. Ensi vuoden matkan suunnittelu on jo käynnistetty ja spekuloinnin kohteesta alkaneet.

 

Terveisin

 

Ari (hcp 12,9)

 

Tervetuloa - WelcomeHarrastukset - HobbiesTerveys - HyvinvointiTiedotteet - ArticalsHuumoriKuvat - PicturesLinkit - Links
© Ari Hartikainen - 2011